Libero Spil begint nieuw leven bij SSS

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

De in Castricum geboren Spil (24) heeft zich snel in de basis gespeeld bij het vlaggenschip van de Barneveldse volleybalvereniging. Voor hem kwam dat niet direct als een verrassing. Aan zelfvertrouwen dan ook geen gebrek bij de belangrijke man in het achterveld. ,,Het gaat inderdaad wel aardig en ik moet je zeggen dat ik ook wel uitging van een basisplekje. Ik ben de libero van SSS en dat werd me van te voren ook wel duidelijk gemaakt toen ik hier kwam. Vanaf de start voel ik me gelijk thuis hier in Barneveld. Wel kwam alles tegelijk voor me, maar dat soort avonturen vind ik wel leuk. Ik houd namelijk van uitdagingen. Die zijn er hier genoeg.” Niet alleen op volleybalgebied veranderde er veel voor de accountmanager van P-services in Barneveld. ,,Dat klopt, ik ging naar Voorthuizen verhuizen, heb hier werk gekregen terwijl ik afgestudeerd ben als gymleraar én heb dus een nieuwe club in de vorm van SSS. Ik kwam over van Zaanstad en zie dit echt als een stap omhoog. Het is een erg leuk en ambitieus team waar ik me erg in thuis voel.”

BARNEVELD - Met zijn enthousiasme en wilskracht is libero Kees Spil dit seizoen één van de drijvende krachten bij de mannen van de Barneveldse volleybalvereniging SSS. De speler uit Zaanstad heeft het erg naar zijn zin bij de manschappen van de nieuwe trainer Edward Kamphuis. Toch heeft dit nog niet geleid tot een plek in de top-vier, de grote ambitie van de heren. Spil (24) heeft wel een idee waar dat aan zou kunnen liggen. Een gesprek met een gedreven Noord-Hollander vol ambitie. ,,Ik ben wel een avonturier.” Morgen staat de ontmoeting met topteam Tilburg op de rol.

Door Jurre Jochemsen

In Voorthuizen woont hij samen met twee andere volleyballers. ,,Ja, met Tom van den Boogaard en Ted Schoenfeldt. Dat bevalt prima hoor. Ik moet je zeggen dat SSS dit heel goed heeft geregeld.” Wel is het ‘Veluwse leven’ anders dan het ‘Randstedelijke’. Spil zoekt en vindt verschillen. ,,Het was wel even wennen hier, omdat de mensen ‘daar’ veel directer zijn. Verder is het daar veel rumoeriger en drukker. Hier zijn de mensen wat zachter en toegankelijker. Dat bevalt best hoor, ik ben wel een ‘sociaal persoontje’ dat zich makkelijk aanpast aan nieuwe omstandigheden. Ik heb ook bewust alles achtergelaten om hier nieuwe stappen te zetten als persoon. Tot nog toe bevalt het erg goed, ik zie mij hier wel aarden de komende jaren.”

SSS - STV Tilburg begint morgenavond om 20.00 uur in De Meerwaarde.

(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van vrijdag 14 december 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie