Laghmouchi met AGOVV in de problemen

13 december 2012 om 00:00 Nieuws

AGOVV is in ieder geval voor nog vier weken gered, maar prangend blijft de vraag hoe lang de club in leven blijft. De voetbalvereniging heeft nog een maandje de tijd om een dreigend bankroet af te wenden. De zoektocht naar geldschieters is begonnen. Laghmouchi maakt het vanaf de zijlijn mee, maar is uiteraard zeer betrokken. ,,De club zit in de schulden en we hebben snel geld nodig. Er is in totaal 1 miljoen euro nodig om het seizoen uit te spelen en de boel - in ieder geval voorlopig - te redden.”

BARNEVELD - Soufiane Laghmouchi heeft wel eens betere tijden gekend. De voetballer van AGOVV Apeldoorn (22) is al lange tijd niet zeker van een basisplaats en maakt nu ook financieel turbulente tijden mee. Een dreigend faillissement hangt als een molensteen om de nek bij de eerstedivisionist. De Barneveldse voetballer staat stil bij de ontwikkelingen op sportpark Berg en Bos. ,,Ik moet verder in de toekomst kijken, maar ook die is erg onzeker. Het is nog niet bekend waar ik na dit seizoen speel.”

Door Jurre Jochemsen

Begin deze week kregen Laghmouchi en zijn ploeggenoten uitleg over de situatie. Directeur Henk Timmer (oud-doelman van onder meer Ajax, Feyenoord, AZ en het Nederlands elftal) kwam de kleedkamer in. ,,Hij kon verder ook niet heel veel zeggen. Toch was er wel enige schrik bij de spelers dat de nood zo hoog was. We wisten natuurlijk allemaal dat het slecht ging, maar zo erg, wisten we ook niet.”

,,Het houdt ons bezig”

De spelers praatten erna nog best wel over. ,,Het houdt ons allemaal bezig natuurlijk. Maar goed, daarna gingen we wel lekker trainen. We blijven tenslotte een team hè?” De financiële problemen van de club worden letterlijk gevoeld in de portemonnee. ,,Ja, dat klopt, het salaris van de maand november is nog niet binnen. Dat moet nog gebeuren. Of ik me zorgen daarover maak? Nee, dat niet, we hebben recht op dat geld, dat komt heus wel op onze rekeningen hoor. Laten we er eerst maar voor zorgen dat de club blijft bestaan!”

Denkt de Barnevelder dat het storm gaat lopen met eventuele geldschieters? ,,Poeh, dat weet ik echt niet jongen. Laten we hopen dat er een paar investeerders komen. Misschien dat oud-spelers als Huntelaar, Mertens en Chadli bij kunnen springen. Nee, serieus, het zullen toch bedrijven zijn die geld bijeen moeten brengen.”

(Het complete interview is te lezen in de Barneveldse Krant van 13 december 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie