Cornelissen Gelders Sportvrouw; Kelderman tweede bij de Talenten

13 december 2012 om 00:00 Nieuws

De dressuuramazone heeft daarmee al één titel op zak. De wereldbekerwinnaar is namelijk ook genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar in Nederland. Deze uitverkiezing door collega sporters wordt tijdens het Sportgala - dat komende dinsdag door de NOS vanuit de RAI wordt uitgezonden - bekendgemaakt.

NIJKERK - Adelinde Cornelissen is gisteravond in Ulft gehuldigd als Sportvrouw van het Jaar in Gelderland. De inwoonster van Nijkerk liet BMX’ster Laura Smulders uit Nijmegen en hockeyster Maartje Goderie (ook Nijmegen) achter zich. De verkiezing was georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie.

Wilco Kelderman werd niet gekozen als Talent van het Jaar. De Barneveldse wielrenner van de Rabobank werd tweede achter handboogschutter Sjef van den Berg uit Arnhem. Kelderman liet zich dit jaar onder meer gelden met een topklassering bij een tijdrit in het Critérium du Dauphiné.

Bij de mannen werd schaatser Stefan Groothuis uit Empe gekozen tot Sportman van het Jaar in Gelderland. Hij werd vorige winter wereldkampioen sprint. Groothuis won ook de mondiale titel op de duizend meter. Hij was samen met baanwielrenner Teun Mulder uit Zuuk en zijspancrosser Daniël Willemsen uit Lochem genomineerd. De schaatser nam de prijs niet zelf in ontvangst.

(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van donderdag 13 december 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie