Kootwijkerbroekers klaar voor 'einde van de wereld'

12 december 2012 om 00:00 Nieuws

KOOTWIJKERBROEK - De familie Van der Meer in Kootwijkerbroek bereidt zich voor op ,,het einde van een tijdperk’’, dat gepaard gaat met grote rampen, mogelijk al op 21 december dit jaar.

Daarom ligt er in de achtertuin sinds kort een zeewaardige reddingsboot, afkomstig van een Schots booreiland. Het actualiteitenprogramma De Vijfde Dag van de EO besteedt er donderdagavond op televisie aandacht aan (vanaf 21.05 uur op Nederland 2).

De 67-jarige Pieter van der Meer noemt 21 december als één van de mogelijke data, omdat op die dag de veelbesproken Maya-kalender afloopt.

Naar zijn mening staat de mensheid hoe dan ook aan de vooravond van de geboorte van een nieuwe tijd. ,,Aan die geboorte gaan weeën vooraf, zoals wij in de Bijbel bij de profeten van het oude testament kunnen lezen’’, licht hij toe. Als voorbeelden van calamiteiten noemt de Kootwijkerbroeker onder meer een derde wereldoorlog, de komst van een onbekende planeet (Nibiru) richting de aarde, zonnevlammen en grootschalig natuurgeweld.

De reddingsboot, met plek voor vijftig personen, is door de familie aangeschaft om voorbereid te zijn op de dreiging van ,,mogelijke zeer grote watergolven vanuit de Atlantische Oceaan. Die kunnen vanaf IJsland langs Engeland de Noordzee in komen tijdens de aankomst van Nibiru en ook Nederland onder water zetten’’, aldus Van der Meer.

De rampspoed zal in zijn visie tijdelijk zijn. ,,Daarna volgt een nieuw tijdperk. Daarin zal het Messiaanse Vrederijk komen, een rijk van vrijheid en liefde, zonder oorlog en geweld.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie