Van de Bovenkamp wint selectiewedstrijd

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN - De tweede selectiewedstrijd paarden van de kring Zuid-West Veluwe werd afgelopen zaterdag in Ermelo gehouden. De klasse Z 1 dressuur werd gewonnen door de 14-jarige Diana van de Bovenkamp met haar paard Schikakkers Zumba (een 8-jarige ruin van Tango).

Diana van de Bovenkamp toonde zich na afloop verheugd: ,,Waar ik heel blij mee ben is dat we de stijgende lijn, die is ingezet, vast kunnen houden. Ik reed begin oktober mijn eerste wedstrijd met Zumba in de klasse M en inmiddels hebben we bijna de punten voor het Z 2. Het kost tijd om een combinatie te worden, Zumba moest aan mij wennen en ik aan hem dat ik mijn vierde wedstrijd in de klasse Z winnend zou afsluiten had ik nooit verwacht en het kan nog veel beter. Nadeel was dat mijn moeder de proef niet kon voorlezen omdat ze haar stem kwijt was, ik reed de proef uit mijn hoofd dus mijn concentratie op het rijden was iets minder dan gewoonlijk.”

Dat de prestaties van de Voorthuizense amazone niet onopgemerkt blijven blijkt uit het feit dat Diana van de Bovenkamp door Rabobank Barneveld-Voorthuizen een deken kreeg overhandigd als extra steuntje in de rug. De talentvolle Voorthuizense volgt inmiddels voor het tweede jaar de regionale Rabo Trainingen. Diana van de Bovenkamp maakt deel uit van het zogenaamde Rabotalentenplan en traint bij Olympiade amazone Coby van Baalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie