‘Taekwondo-Prinsen’ jubelen in Nijmegen

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

Net als Janise van Veldhuizen komen de dames uit voor Top Taekwondo Eemland (TTE) en trainen bij Theo Meijer Sport in Leusden. Alleen Van Veldhuizen heeft dit toernooi niet mee kunnen vechten, vanwege een breuk in haar hand, die zij heeft opgelopen tijdens haar vorige toernooi.

BARNEVELD - De Barneveldse taekwondoka’s Mathilde Prins (14 jaar) en Anne-Wil Prins (16 jaar) hebben beiden een eerste plek weten te bemachtigen op het ‘Yoo-Sin-toernooi’ in Nijmegen.

Vandaag was Anne-Wil Prins (junioren, B-klasse, -59 kg) als eerste van de zussen aan de beurt. Zij trof in haar finale partij Bermal Ismail, met blauw-rode band. Anne-Wil was er erg op gebrand om te winnen, wat in haar wedstrijd meteen tot uiting kwam. De partij werd dan ook door Prins, vanaf het begin, gecontroleerd. Met een mooie hoofdtreffer sloot zij haar partij af. Zij won deze finale met een ruime voorsprong van 12 punten. Hiermee behaalde zij de eerste plek.

Daarna was het de beurt aan Mathilde Prins (junioren, A-klasse, -49 kg). Dit was de tweede keer dat zij in de A-klasse vocht. In de finale stond zij tegenover Shannon Schaap uit Groningen , een meisje dat erg lenig was en makkelijk met haar voorste been richting het hoofd schopt.

Prins kreeg dan ook een aantal hoofdtreffers van haar te verduren. Prins wist er zelf ook een paar te maken. Het bleef spannend en ze kreeg deze finale zeker niet cadeau. In de laatste seconden scoorde de Barneveldse nog met een ‘dwit chagi’ en daarmee won zij haar finale partij met 20-16.

Als kers op de taart werd later op de dag ook nog een wisseltrofee gewonnen door Top Taekwondo Eemland. Deze beker is bestemd voor het team dat het best heeft gepresteerd op het toernooi. Volgend jaar moet deze beker opnieuw in Nijmegen worden verdedigd.

Moe maar voldaan vertrokken uiteindelijk alle TTE-taekwondoka’s uit Nijmegen, met tien bekers en een wisseltrofee naar huis.