Tafeltennistitels De Ouwe Roos en RVM Bouw II

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

Autobedrijf Florijn zette in de kampioenspoule van de Hoofdklasse een belangrijke stap in de richting van titelprolongatie. Medekoploper Schildersbedrijf R. van de Beek & Zn. werd met 7-3 verslagen. Paul Versteeg met twee overwinningen en winst in het dubbel met Leo Kuypers hield Van de Beek tot 3-3 in de wedstrijd. Daarna lieten Theo van de Brug, die ongeslagen bleef, Nico Nijhoff en Gert Boon met Florijn geen punt meer liggen.

VOORTHUIZEN - In de Accon/avm-bedrijfstafeltenniscompetitie werden maandagavond de eerste kampioenen bekend. De Ouwe Roos pakte met een 9-1 overwinning op Virbac overtuigend de titel in de eerste klasse, terwijl RVM Bouw II hetzelfde deed in de tweede klasse door concurrent Rabobank met 8-2 terug te wijzen. In de Hoofdklasse valt de beslissing over het kampioenschap pas volgende week in de laatste speelronde.

‘t Trefpunt deed opnieuw van zich spreken en won met 7-3 van Café De Zaak I. Orhan Özkaya (3), Erol Saglam en Kemal Sariusta (elk 2) zorgden voor zeven punten. Johan Lankamp, tweemaal winst in de enkels, en winst in het dubbel met Joop van Doornik had succes voor De Zaak I.

In de degradatiepoule keerde de spanning rond rechtstreekse degradatie of een p/d- wedstrijd terug. Hekkensluiter Accon/avm pakte zijn eerste overwinning met 7-3 op Struik Foods. Jacco Gijsbertse, Gerrit Broekgaarden en Peter Noordegraaf wonnen voor Accon/avm zes enkelspelen en het dubbel. Jan Jansen en Piet Blankespoor konden daar slechts winst in drie enkelspelen tegenoverstellen. Accon/avm staat nu nog maar twee punten achter op Arie Brons Elektro, dat met De Zaak II de punten deelde. Richard van Meerveld, Arie Brons en Erik Monshouwer wonnen voor Brons Elektro vijf enkelspelen en zagen Gerrit Epping en Gert van de Biezen met viermaal winst in de enkels en winst in het dubbel de stand gelijk trekken. In het onderlinge duel volgende week gaan beide teams uitmaken, wie degradeert en wie een p/d-wedstrijd mag gaan spelen.

(Het complete verslag is te lezen in de Barneveldse Krant van woensdag 5 december 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie