Breiwinkel en slagerij in Barneveld doelwit inbrekers

14 september 2012 om 00:00 Achtergrond

BARNEVELD - Inbrekers hebben binnen een week twee keer toegeslagen bij zowel wolwinkel Het Trollehus als slagerij De Kievid aan de Catharijnesteeg in het centrum van Barneveld.

Bij Het Trollehus werd vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag de voordeur opengebroken en een klein geldbedrag meegenomen. In de nacht van zondag op maandag was het zowel raak bij Het Trollehus als bij De Kievid. Uit de wolwinkel werd een stofzuiger gestolen en bij de slagerij werd niets vermist.

Afgelopen nacht werd weer ingebroken bij de slagerij, vertelt eigenaar Bert de Kievid, voor de inbrekers opnieuw zonder resultaat. ,,We hadden de voordeur extra gebarricadeerd, maar dat mocht niet baten. Je hebt vooral veel overlast van de schade, de daders hebben bijvoorbeeld ook twee kassa’s gesloopt, en de afwikkeling’’, zegt de slager.

Samen met eigenaresse Geesje van Dijk pleit hij ervoor om een camera op te hangen bij de Catharijnesteeg. ,,Ze hangen overal in het centrum, maar hier niet, terwijl het een donkere en stille plek is.’’ Bij De Kievid is een maand of drie terug ook al een poging tot inbraak geweest, waarbij een gelaagde ruit werd vernield.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie