Burgemeester opent Kunstroute Barneveld

14 september 2012 om 00:00 Achtergrond

BARNEVELD - Burgemeester Asje van Dijk heeft donderdagmiddag in het Schaffelaartheater de vijfde editie van de Kunstroute Barneveld geopend. Hij deed dat in het bijzijn van deelnemende kunstenaars en genodigden.

Van Dijk feliciteerde in zijn toespraak de Stichting Kunstcollectief Barneveld met het eerste lustrum en met de verbindende kracht van het collectief. ,,Maar liefst 27 kunstenaars houden dit weekend open huis. Dan lijkt Barneveld een geweldig kunstdorp en dat is het ook", aldus de burgemeester.

Hij riep iedereen op om bij de kunstenaars te gaan kijken. ,,Kunst mag emotie oproepen, het mag ook choqueren, blij maken, aangenaam zijn of schuren. Kunst mag vragen oproepen in plaats van uitroeptekens. Je mag de verbeelding de ruimte laten. Dat kan in de ontmoeting tussen de kunstenaar en de bezoekers."

De 27 deelnemers, verspreid over de gemeente Barneveld, hebben de deuren vandaag geopend van 14.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Bij een deel van de kunstenaars zijn bezoekers ook zondag welkom, van 13.00 tot 17.00 uur. Welke adressen dat zijn, is te lezen in het routeboekje dat onder meer verkrijgbaar is in de foyer van het Schaffelaartheater tijdens de openingstijden van de kunstroute.

In het theater aan de Churchillstraat is een overzichtstentoonstelling ingericht van alle deelnemende kunstenaars. Belangstellenden kunnen hier eerst kunstwerken bekijken en daarna een keuze maken waar ze naar toe willen. Ook is er de mogelijkheid om iets te drinken. Meer informatie op de website: www.kunstcollectiefbarneveld.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie