Ereschaal voor Evelien van de Langemeen uit Garderen

11 september 2012 om 00:00 Achtergrond

GARDEREN - Evelien van de Langemeen-Bronkhorst heeft maandagavond uit handen van loco-burgemeester Gerard van den Hengel de ereschaal van de gemeente Barneveld ontvangen. De Garderense werd in het zonnetje gezet vanwege haar jarenlange inzet voor de lokale afdeling van Plaatselijk Belang en de Garderense Sport Vereniging.

Evelien van de Langemeen was maandagavond te gast als spreker bij de plaatselijke afdeling van de NBvP Vrouwen van Nu. In de Dr. Kruimelstaete gaf ze een lezing over haar werk als ambtenaar van de burgerlijke stand. Groot was haar verbazing toen opeens loco-burgemeester Gerard van den Hengel ten tonele verscheen om haar de ereschaal van de gemeente te overhandigen.

De Garderense werd geëerd vanwege haar jarenlange inzet voor Plaatselijk Belang Garderen. Ze was sinds 1997 bestuurssecretaris en groeide in die functie al snel uit tot de spil van de vereniging. Zo hield zij de leden de afgelopen vijftien jaar via het blad ‘Dorsproat’ op de hoogte van het wel en wee in het dorp. Ze was onder meer betrokken bij de plannen om de verkeersveiligheid in het dorp te verbeteren.

Samen met de andere bestuursleden dacht ze mee over de aanpassing van de wegenstructuur in het centrum. Dat mondde uit in een omvangrijk project, dat eind december vorig jaar werd afgerond.

Van de Langemeen is ook secretaris van het bestuur van de Garderense Sportvereniging GSV. Bestuurlijk is zij al ruim twintig jaar actief bij deze club, waar zij zich in het verleden ook inzette voor het onderdeel kindergymnastiek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie