Politie vordert rijbewijzen in wegens alcoholgebruik

9 september 2012 om 00:00 Achtergrond

BARNEVELD/HARSKAMP - De politie heeft afgelopen dagen de rijbewijzen van twee bestuurders ingevorderd. In een ander geval viel er niets in te vorderen, omdat het rijbewijs ongeldig was. In alle gevallen was er alcohol in het spel. De overtredingen waren in Barneveld en Harskamp.

Het rijbewijs van een 22-jarige Edenaar werd vrijdagavond ingevorderd. Hij zou in Harskamp tegen de auto van een 49-jarige Apeldoorner zijn gereden. Na de botsing zou hij zijn doorgereden. Het slachtoffer nam contact op met de politie en wist te vertellen dat de ander naar een nabij gelegen woning was gereden. Agenten zagen de schade aan beide voertuigen. Zij gingen naar de woning waar de auto van de doorrijder stond geparkeerd. Gezien werd dat de Edenaar in de woning sliep. De man werd gewekt. De agenten roken bij hem een alcohollucht. Een ademtest wees uit dat de Edenaar onder invloed verkeerde (1,73 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van elf uur opgelegd.

Voor de rotonde aan de Thorbeckelaan in Barneveld stond zaterdagmorgen een auto met draaiende motor. Agenten controleerden de 23-jarige Amsterdamse bestuurder en roken daarbij een alcohollucht. De ademanalyse gaf 470 ug/l aan; dit is gelijk aan 1,08 promille. De beginnend bestuurder werd aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd.

Het rijbewijs van een 40-jarige automobilist uit Lopik was al ongeldig verklaard, zo bleek na een achtervolging. Gezien was dat de man zaterdagavond over de A30, richting de A1 bij Barneveld reed. Het voertuig van de man zou hebben geslingerd. De politie werd gewaarschuwd, agenten gingen op zoek naar de man en bij de afslag Barneveld/Scherpenzeel zagen zij hem rijden. De politiewagen ging voor de auto rijden en het bordje ‘volgen’ ging aan. De bedoeling was dat men de afslag Harselaar zou nemen, maar hier zou de automobilist rechtdoor zijn gereden. De agenten gingen de A30 weer op en samen met andere politievoertuigen wisten zij de man naar een parkeerplaats te krijgen. Een blaastest wees uit dat de man uit Lopik onder invloed verkeerde (1,70 promille). Deze bestuurder werd aangehouden en kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie