Zoekactie ME in bos Voorthuizen voor onderzoek woningoverval

6 september 2012 om 00:00 Achtergrond

VOORTHUIZEN - Ongeveer twintig leden van de Mobiele Eenheid houden vandaag - donderdag - een zoekactie in het kader van het onderzoek naar de gewelddadige woningoverval in Voorthuizen op woensdagavond 8 augustus.

De ME'ers speuren in een bosperceel tussen de Zevenbergjesweg en de Apeldoornsestraat naar mogelijke sporen die verband houden met de overval. Verder doet het rechercheteam een extra beroep op getuigen die na woensdag 8 augustus in het bosperceel bijvoorbeeld kleding hebben gevonden en dit nog niet bij de politie hebben gemeld.

Ook wil het rechercheteam van campinggasten van de nabijgelegen camping De Zanderij weten of zij wellicht kledingstukken missen van waslijnen.

Bij de overval in een woning aan de Zevenbergjesweg raakten de bewoners, een 33-jarige vrouw en een 34-jarige man, gewond. De man werd in zijn been geschoten.

Toen agenten ter plekke kwamen, troffen zij op de Zevenbergjesweg, op een paar honderd meter van de woning, een zwaargewonde man aan. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Het ging om een 27-jarige Edenaar. Hij was één van de drie overvallers.

Een 33-jarige verdachte uit Culemborg zit nog vast als verdachte. Een andere verdachte die eerder was aangehouden, is intussen weer vrij. Het gaat om een 25-jarige inwoner van Beekbergen. Hij is nog wel steeds verdachte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie