Oudjaarsduik Zeumeren levert 7500 euro op

1 januari 2012 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN - Mede dankzij het zachte weer was de inmiddels traditionele Oudjaarsduik in de Zeumerse plas bij Voorthuizen afgelopen zaterdag niet één van de moeilijkste. ,,Maar de sfeer was wél supergoed”, zegt voorzitter Erik Verkade van World Servants. Er doken deze keer 290 deelnemers mee.

Met de inmiddels twaalfde editie van de Oudjaarsduik haalde World Servants, een christelijke hulporganisatie die werkvakanties voor jongeren organiseert, ongeveer 7500 euro op. ,,Zevenduizend euro hebben we inmiddels binnen, we verwachten nog nagekomen bedragen”, zegt Verkade. Vorig jaar was het resultaat nog ongeveer 10.000 euro. ,,Maar omdat we nu een kleinere groep deelnemers aan de buitenlandprojecten hebben, hebben we minder sponsorgeld binnengekregen.”

Het weer stond in flink contrast met vorig jaar, toen World Servants de koudste duik kende en er vooraf nog met kettingzagen een wak in het ijs gezaagd moest worden. ,,Dit jaar hebben zich geen problemen voorgedaan. Dankzij de inzet van vrijwilligers, ambulancepersoneel, verkeersregelaars, ehbo en sponsors was het een geslaagde dag.”

Het geld komt ten goede aan de projecten van World Servants, dit jaar in Ecuador (renovatie van een schoolgebouw), Ghana (uitbreiding van een schoolgebouw) en India (bouw van een opvanghuis). ,,We hebben met in totaal 18 deelnemers in totaal ongeveer 45.000 euro nodig. Komende maanden volgen meer acties, zoals klussen en een cabaretvoorstelling.”

(Lees meer hierover in de Barneveldse Krant van maandag 2 januari 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie