Redactie BK in theater: 'Dit is nooit eerder vertoond'

28 december 2011 om 00:00 Achtergrond

BARNEVELD - De Barneveldse Krant had dinsdag een primeur in krantenland. Voor het eerst in de geschiedenis verzorgde een redactie een live eindejaarsvoorstelling in een theater. ,,Dit is nooit eerder vertoond'', meldde Ton Roskam, algemeen directeur van de BDU, in zijn welkomstwoord.

De stampvolle zaal in het Schaffelaartheater - alle 550 kaarten waren binnen een week uitverkocht - kreeg een afwisselende voorstelling voorgeschoteld met live interviews, foto's en filmpjes.

Na afloop van de twee uur durende show waren de reacties positief. Zo sprak de nieuwe burgemeester Asje van Dijk van een gevarieerde show, die hem had geholpen om de gemeente Barneveld nog beter te leren kennen.

,,Ik neem mijn petje af voor hoe jullie je als entertainers aan het Barneveldse publiek gepresenteerd hebben'', reageerde Barnevelder Ben Bläss met een knipoog naar de 'Eipet' die het publiek bij binnenkomst kreeg.

Eén van de weinige kritische reacties kwam van Barnevelder Arjen Korevaar. ,,Lekkere frietjes gegeten bij 't BDU-feestje in het Schaffelaartheater. Voorstelling had wat meer zout mogen hebben'', twitterde hij.

Erik Roest kijkt terug op een geslaagde avond. ,,We wilden het publiek op een afwisselende voorstelling trakteren en gezien de reacties is dat gelukt. Het was veel werk en voor sommigen best wel spannend. Ik ben dan ook erg trots dat we als redactieteam deze geweldige prestatie hebben geleverd.''

Lees het complete verslag in de Barneveldse Krant van woensdag 28 december 2011

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie