Tevredenheid over gratis sportlessen in Barneveld

24 december 2011 om 00:00 Achtergrond

BARNEVELD - Het eerste blok met gratis sportlessen in Barneveld is volgens de initiatiefnemers ,,boven verwachting verlopen”. Zo’n 120 kinderen van 8 tot 16 jaar namen deel aan het project in het sportcentrum van middelbare school De Meerwaarde.

,,Over het eerste blok van zeven weken, zijn we zeer tevreden”, zegt sportdocent Aart van Dolder. Hij is samen Diederik Hendriksen werkzaam op De Meerwaarde en tevens één dag in de week combinatiefunctionaris voor de gemeente Barneveld.

Het project werd opgezet om kinderen meer te laten bewegen na schooltijd. In het eerste blok konden ze, maximaal één middag per week, basketballen, volleyballen, turnen of voetballen.

,,Rond Sinterklaas zagen we even een terugloop van het aantal leerlingen dat kwam sporten, maar dat trok daarna weer bij. Er was veel enthousiasme bij leerlingen. Dat is fijn, want het had ook anders kunnen lopen”, vindt Van Dolder.

Naar aanleiding van de gratis sportlessen hebben vijf kinderen zich inmiddels aangemeld bij een Barneveldse sportvereniging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie