Ruim zes miljoen voor scholen in gemeente Barneveld

24 december 2011 om 00:00 Achtergrond

BARNEVELD - De gemeente Barneveld trekt in 2012 bijna 6,3 miljoen euro uit voor investeringen in schoolgebouwen. Het meeste geld is voor de J.H. Donnerschool in De Glind en het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld.

Voor de Donnerschool is bijna 2,8 miljoen euro gereserveerd voor uitbreiding van de school voor speciaal onderwijs aan de Rudolphlaan en aankoop van een stuk grond. Bovendien is 180.000 euro nodig voor onderhoud van het bestaande gedeelte van de Donnerschool dat naast de nieuwbouw blijft staan.

Zoals eerder gemeld verhuist de Donnerschool tijdelijk naar het voormalige Groen van Prinsterercollege aan de Schoutenstraat in Barneveld.

Bij het JFC gaat het in totaal om bijna 2,9 miljoen euro, onder meer voor een enkele jaren terug al gerealiseerde uitbreiding van het complex aan de Wethouder Rebellaan en voor bijbehorende leer- en hulpmiddelen. Er zit ook een vergoeding bij voor een stuk grond dat de school hiervoor had aangekocht. Het JFC heeft nu officieel recht op het geld.

De Eben Haëzerschool aan de Lijsterstraat in Barneveld is op het overzicht voor 2012 goed voor 280.000 euro voor een uitbreiding van de huisvesting met 159 vierkante meter en leermiddelen en meubilair. In 2011 was al geld voor een andere uitbreiding toegekend. Het schoolbestuur wil dit tegelijk bouwen.

Verder krijgt basisschool De Fontein in Barneveld ruim 10.000 euro voor extra leermiddelen en meubilair. Voor basisschool De Bron in Barneveld is bijna 75.000 euro gereserveerd. Het grootste deel is bestemd voor herstraten van het schoolplein, inclusief vervanging van riolering en hekwerk. Ook wordt een constructiefout in de buitengevel hersteld.

Bij de Prinses Beatrixschool in De Glind gaat het om versteviging van de kapconstructie, herstel van de buitengevel en vervangen van kozijnen, samen ruim 67.000 euro.

Voor onderzoek naar betonrot in het fundament van de gevel van het oudste gedeelte van de Wheemschool in Voorthuizen is 5.000 euro beschikbaar.

Daarnaast is geld gereserveerd voor ‘onderhoud’ bij de Koningin Beatrixschool in Kootwijkerbroek (betonnen afdekplaat schoorsteen), Prins Bernhardschool in Garderen (vervangen zonwering), de Rehobothschool in Kootwijkerbroek (vervangen dakbedekking twee lokalen) en Het Anker in Zwartebroek (vervanging deel hekwerk).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie