Barneveldse genomineerd voor vrijwilligersprijs

23 december 2011 om 00:00 Achtergrond

BARNEVELD - Aafke Pool uit Barneveld is één van de genomineerden voor de landelijke Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award. Met een enthousiaste groep vrouwen haalde ze dit jaar 15.000 euro op voor het ‘huis’ in Utrecht.

In totaal zijn er vijftien genomineerden. De winnaar ontvangt naast de award een cheque ter waarde van 7.500 euro voor een dagje uit met alle vrijwilligers van het ‘eigen’ Ronald McDonaldhuis.

Aafke is al dertien jaar werkzaam als vrijwilliger in Ronald McDonald Huis Utrecht. Dit jaar enthousiasmeerde ze een groep vrouwen om onder de naam Team Utrecht deel te nemen aan HomeRide, een fondsenwervende fietstocht van Groningen naar Maastricht. De opbrengst ging naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

,,Aafke was de drijvende kracht achter het team dat op 17 en 18 september de 500 kilometer fietste’’, meldt de organisatie van de verkiezing. ,,Het team was niet alleen sportief succesvol, maar wist ook veel sponsorgeld te werven. Onder meer met het verkopen van drie gesponsorde helikoptervluchten, het organiseren van een groot feest en de verkoop van HomeRide-jam haalden ze 15.000 euro op’’. Collega-vrijwilligers van Aafke hebben haar aangedragen voor de award.

De finale van de verkiezing vindt plaats op zaterdag 14 januari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie