Bewoners ‘t Achterdorp genieten van zingende kinderen

14 december 2010 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Heldere kinderstemmen klonken maandag tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van de dagbesteding in woonzorgcentrum ‘t Achterdorp van de Oud-Gereformeerde Gemeenten aan de Koterweg in Barneveld. Deze bijeenkomst stond in het teken van het kerstfeest. Kinderen van groep 2 van de Barneveldse Eben-Haëzerschool zongen voor én samen met de ouderen.

,,Voor jong en oud was dit een indrukwekkende belevenis. De kinderen hadden heel goed hun best gedaan om verschillende teksten en gedichten uit hun hoofd te leren, die ze met elkaar voordroegen. Ontroerend was het dat sommige bezoekers van de dagbesteding op deze manier hun eigen kleinkinderen ontmoetten op de eindejaarsbijeenkomst’’, aldus de organisatie.

De bezoekers van alle groepen van de dagbesteding komen ieder jaar samen bijeen voor de eindejaarsbijeenkomst. Veel van de bezoekers wonen zelfstandig en zijn alleenstaand. ,,Juist in de donkere decembermaand is de eindejaarsbijeenkomst iets om naar uit te zien. Het is een ontspannen, gezellig en zinvol samenzijn onder het genot van koffie met gebak en andere versnaperingen. Mooi was het om te zien hoe in de geanimeerde onderlinge gesprekken oude herinneringen naar boven kwamen.

De dagbesteding in ‘t Achterdorp is onderdeel van de reformatorische thuiszorgorganisatie RST Zorgverleners.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie