Schaffelaartheater opent 2010 met Jazz Valley: The Oriental Jazzband

30 december 2009 om 00:00 Nieuws

Zondag 3 januari 2010 opent The Oriental Jazzband het nieuwe jaar in het Schaffelaartheater. The Oriental Jazzband is de derde in de line-up van Jazz Valley; na het grote succes van BigBandBarneveld en Paul Poulissen & Friends belooft ook het optreden van The Oriental Jazzband weer een muzikaal hoogtepunt te worden.

The Oriental Jazzband bestaat uit acht muzikanten met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Een zeer jonge band dus, zeker als het om jazz gaat. Bram van Tongeren (trompetist) werd op zijn veertiende door zijn muziekleraar gevraagd een jazzkwartet te vormen. Het kwartet groeide al snel uit tot een ware jazzband. Van Tongeren: ‘Met onze nieuwe zangeres is de band compleet’.

The Oriental Jazzband beheerst een breed repertoire dat gebaseerd is op traditionele jazzmuziek van Ray Charles en Duke Ellington.

Van Tongeren: ‘We maken hierbij uitstapjes en proberen onze eigen invloed erin te brengen. Zo steken we bijvoorbeeld een nummer als Valerie van Amy Winehouse in een jazzy jasje.’ De bedoeling is dan ook om jazz geschikt te maken voor een breder publiek: ‘Het is toch het leukst om te spelen voor publiek van je eigen leeftijd en hen kennis te laten maken met jazz’, vertelt Bram. Op Jazz Valley zal The Oriental Jazzband onder andere muziek ten gehore brengen van Louis Armstrong en Chris Barber. Dat de eigen stijl van The Oriental Jazzband succes heeft, wordt wel bewezen doordat de band tegenwoordig op grote festivals optreedt en zelfs op tour gaat. Toch hebben de muzikanten nooit de intentie gehad om professionele musici te worden. ‘Het musiceren is een hobby en daarom zijn de optredens ook zo leuk. Het is echt een feest voor ons!’, zegt Bram.

Het optreden op Jazz Valley is voor The Oriental Jazzband een leuke afwisseling tussen de optredens op kleine zolderkamertjes en grote festivals. Van Tongeren: ‘Het geeft een enorme kick als je het publiek mee ziet zingen en ziet genieten van jouw muziek. Dan is ons doel bereikt!’

Schaffelaartheater • Zondag 03/01/10 •

Toegang gratis • Foyer open 14.00 uur /

Aanvang 15.00 uur • Fonds 1845 Foyer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie