Hoofdschotel Wintercross VVOP over 6 kilometer

29 december 2009 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN – De Voorthuizense voetbalvereniging VVOP opent zaterdag 2 januari 2010 het nieuwe jaar met haar traditionele Wintercross voor jong en oud. Het loopfestijn, waarvan start en finish plaatsvinden op sportcomplex De Roeleneng aan de Roelenengweg in Voorthuizen, wordt door de voetbalvereniging voor de 32e keer georganiseerd.

Evenals in voorgaande jaren hopen de organisatoren van de cross weer veel leden en niet-leden op deze eerste zaterdag in het nieuwe jaar aan de start te mogen begroeten.

Het programma gaat om 12.00 uur van start met achtereenvolgens een drietal jeugdlopen voor Smurfen en F- E- en D- pupillen. Deze jeugdige lopers en loopsters blijven op het sportcomplex. Het parkoers zal worden uitgezet rondom de voetbalvelden van VVOP.

De B- en C- junioren lopen een parkoers van vier kilometer, dat de lopers en loopsters vanaf het sportcomplex door het Heuveltjesbos zal voeren. Alle jeugdlopen zijn gratis.

Om 14.30 uur wordt het startschot gelost voor de cross van zes kilometer, waarvan het parkoers de deelnemers en deelneemsters eveneens door het Heuveltjesbos zal voeren. Voor niet-leden van VVOP bedraagt het inschrijfgeld voor deze cross € 2.50. Naast bekers voor de winnaars in de diverse categorieën is er voor elke deelnemer een herinnering beschikbaar.

Goed te volgen

Traditiegetrouw zal, evenals in alle voorgaande jaren, de erwtensoep van VVOP ’s hoofdsponsor Struik Foods aan bezoekers en deelnemers gratis worden aangeboden. Eventueel slecht weer hoeft de toeschouwers ook niet af te schrikken. De finish van de diverse crossen ligt vlak voor de hoofdtribune en vanaf die plaats zijn de jeugdlopen en is ook de laatste ronde van de hoofdcross, die om de voetbalvelden gaat, goed te volgen.

Clubkampioenschap

,,Evenals in voorgaande jaren verbindt de Loopgroep Voorthuizen ook dit jaar weer haar clubkampioenschappen aan de door VVOP georganiseerde Wintercross”, laat trainer Lubèrt Mulder van de Loopgroep Voorthuizen weten. ,,Het is een goed georganiseerde cross, waaraan wij graag onze clubkampioenschappen verbinden.”

Programma:

Het programma van de Wintercross ziet er als volgt uit:

Smurfen en F- pupillen (t/m 8 jaar); afstand ± 750 meter, start 12.00 uur.

E- pupillen (9-10 jaar); afstand ± 1250 meter, start 12.30 uur.

D- pupillen (11-12 jaar); afstand ± 2000 meter, start 13.00 uur.

B- en C- junioren (13-15 jaar); afstand ± 4000 meter, start 13.30 uur.

Inschrijven voor deze lopen kan vanaf een half uur voor iedere start in het clubgebouw van VVOP aan de Roelenengweg in Voorthuizen, waar een kwartier na iedere groepsfinish ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

De deelnemers aan de Wintercross, afstand ± 6 kilometer, worden om 14.30 uur weggeschoten. Inschrijven voor deze afstand is mogelijk vanaf 13.30 uur eveneens in het clubgebouw van VVOP, waar tevens de prijsuitreiking van de Wintercross tussen 16.30 en 17.00 uur staat gepland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie