Jan Los winnaar Oliebollentoernooi

28 december 2009 om 00:00 Nieuws

Jeu de boules vereniging Jan van Schaffelaar

BARNEVELD - In de manege van Vink heeft Jeu de boules vereniging Jan van Schaffelaar onder barre weersomstandigheden (buiten) een schitterend indoor Oliebollentoernooi gehouden.

De manege, die beschikbaar wordt gesteld door Vink b.v., wordt elk jaar geprepareerd tot een echt boulesbaan. Jan Los werd uiteindelijk de grote winnaar ondanks dat hij met een verliespartij begon.

De eerste ronde speelde Jan Los met Jan van Ommeringen tegen Dick Bierman en Harry Hagen. Het was een partij waar Van Ommeringen niet goed kon plaatsen ook al omdat de ondergrond in een manege toch heel anders is dan een hard boulesterrein. Jan Los schoot nog wel redelijk, maar het mocht niet baten. Bierman en Hagen wonnen met 13-12. Het toeval van de loting wilde dat Los met Jan Kuiper vervolgens tegen Van Ommeringen en Johan van ’t Klooster speelden. Nu ging het veel beter getuige de 13-1 zege. De derde partij was tripletten. Samen met Peter van Dijk en Gerrie van de Kamp werden Jur van Ginkel, Kuiper en Van Ommeringen verslagen met 13-9.

Ongeslagen

Na deze ronde waren alleen Gerrit Methorst en Harry Hagen nog ongeslagen. Tien boulers volgden met twee gewonnen partijen. Los moest met Gerrie van de Kamp tegen Peter van Dijk en Wim Veenendaal. Het werd een regelmatige overwinning voor de koploper (13-8). Methorst speelde samen Django los tegen Van ’t Klooster en Henk Hendriksen. Op papier moesten zij deze partij kunnen winnen, maar Methorst kreeg nu ook zijn verliespartij en verloor met duidelijke cijfers: 6-13.

Hagen had ditmaal een tripletten met Ton Zwezerijnen en Janna Kieft tegen Christine de Vries, Ineke Verbrugh en Jan Kuiper. Hagen verloor verrassend met 10-13. Nu waren er zes spelers met drie gewonnen partijen en de finale ronde moest uitmaken wie voor de prijzen gingen.

Jan Los had weer een tripletten en speelde met Methorst en Eef van de Beek tegen Ejan van de Beek, Van ’t Klooster en Veenendaal. Het werd een eentonige wedstrijd (13-1). De tegenstanders kregen geen bal bij de but en Los en co. profiteerden daar optimaal van. Omdat Los ook al veel pluspunten voor aanvang van de partij had en met de 13-1 van deze partij kon hem de overwinning niet meer ontgaan. Het ging nu om de rest van de prijzen. Methorst deed natuurlijk ook goede zaken door deze overwinning. Van de zes personen die nog in de race waren voor de prijzen was Christine Kuiper de verrassende speelster die uit de greep van de kemphanen bleef. Door haar zeer goede en regelmatige partij sloop ze naar de tweede plaats en verraste alles en iedereen.

Hagen en Van de Kamp moesten een barrage tot 7 punten spelen voor de vierde plaats. Deze werd door Van de kamp gemakkelijk met 7-2 gewonnen. Jan Los bleek ondanks de verliespartij in het begin toch de meest constante speler en mocht zich de terechte winnaar van dit toernooi noemen.

Van links naar rechts: Jan Los, Gerrie van de Kamp, Jan Kuiper, Gerrit Methorst en Harry Hagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie