Vink Rally Sport trekt bekijks

29 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De uitzwaaidag van Vink Rally Sport afgelopen zaterdag heeft de winnaar opgeleverd die was beoogd: Stichting Racen tegen Kanker.

Dit ondanks het feit dat de imposante Ginaf-rallytruck van Vink Rally Sport niet was te bezichtigen, want deze staat reeds in Buenos Aires te wachten om zaterdag van start te kunnen gaan in Le Dakar 2009.

Op een volgens het team ,,gezellig ingericht Torenplein” kon de jeugd zaterdag ervaring opdoen op een aantal mini-graafmachines. De belangstelling hiervoor was groot.

Ook voor de oliebollen, een lift boven Barneveld in de Vink View-cabines en voor de merchandising-artikelen, was heel veel animo. Er was bovendien een prima opbrengst bijeen vergaard voor het goede doel.

Na afloop van Le Dakar 2009 zal er in februari/maart duidelijk worden, welk bedrag er in totaal kan worden overhandigd aan stichtingsvoorzitter Aart van Meerveld. Laatstgenoemde was wederom onder de indruk van de inzet van de vele Vink-medewerkers om ‘s morgens op te bouwen, de begeleiding en het hijsen met de mobiele kraan te doen en na afloop te zorgen dat er niets meer te zien was van de activiteiten die daar hadden plaatsgevonden. Enkele uren later na afloop van het uitzwaaien, was het druk in Ederveen waar de bus vertrok naar Schiphol met de teams van Ginaf, Martin van de Brink en Vink Rally Sport. Inmiddels zijn de eerste berichten vanuit Zuid-Amerika heel positief. Rob Vink: ,,Het scheelt wel een paar graden met het koude Nederland, ik denk dat we hier met een kleine dertig graden hebben te maken. Het was wel een lange vliegreis, je moet wel zorgen dat je wat leesvoer bij je hebt.”

De eerste indrukken van Buenos Aires zijn volgens Vink indrukwekkend. ,,Maar wat wil je ook in een metropool met zo’n 12 miljoen inwoners. De jaarwisseling vieren we hier met alle teams die deelnemen aan Le Dakar, dus ook dat is iets wat we nog nooit beleefd hebben. We willen nu zo snel mogelijk naar onze rallytruck, maar dat zal wel weer wat moeilijk worden, want alle voertuigen staan in het ‘Parc fermé’. Het is maar weer afwachten wat de Dakar-organisatie wel en niet toestaat. Een paar dagen acclimatiseren en we gaan toeleven naar de start op zaterdag. We zijn er klaar voor.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie