‘Vooral sierpotten zijn erg hot’

29 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/VOORTHUIZEN/KOOTWIJKERBROEK - De verkoop van vuurwerk is vanochtend gestart op zes adressen in de gemeente Barneveld. Vooral duurdere potten siervuurwerk zijn erg in trek. De gemeente Barneveld dringt erop aan het vuurwerk nog niet af te steken. ,,Doe je dat wel, dan mag je op nieuwjaarsdag helpen opruimen.”

,,Het loopt storm”, zegt Erik Noorlander van De Schuur in Kootwijkerbroek. ,,Vanaf 8.00 uur deze ochtend komen de klanten af en aan. Vooral de grotere siervuurwerkpotten zijn in trek.” Het lijkt een algemene trend, want ook bij Van de Kamp in Voorthuizen en Kooloos in Barneveld gaan juist deze sierpotten van de hand. ,,We hebben het dan bijvoorbeeld over de ‘sniper’ en de ‘dragster’, die per pot rond de 35 euro kosten”, zegt Hans van de Kamp. ,,Wat we ook zien is dat sommige straten of buurten samen geld lappen om flink in te slaan.”

Afgelopen jaren was de trend dat de vuurwerkliefhebbers er steeds meer geld aan uitgeven. ,,De kredietcrisis verandert daar vooralsnog weinig aan”, denken de verkopers. ,,Gemiddeld wordt er rond de vijftig euro voor uitgegeven”, zegt Van de Kamp. ,,Op basis van de bestellingen zie ik duidelijk opnieuw een stijging. Misschien is er met kerst wel een halve schnitzel minder gegeten om toch te sparen voor het vuurwerk”, grapt Theo Kooloos.

Ook bij Vonk Tweewielers (zie foto) Halfords en Havejee bv in Barneveld is de verkoop gestart.

Lees het volledige verhaal in de Barneveldse Krant van maandag 29 december 2008

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie