'Eetcafé Max in Terschuur komt niet meer terug'

28 december 2008 om 00:00 Nieuws

TERSCHUUR - Het in februari dit jaar volledig uitgebrande eetcafé Max in Terschuur komt niet meer terug. Dat zegt eigenaar Roel Berkhof.

,,De gevels staan nog wel overeind, maar van binnen is het niks meer'', licht Berkhof toe. ,,Als ik zou proberen om de oude herberg in ere te herstellen, dan betekent dat een forse investering met een nieuw geraamte en een compleet nieuw dak. Dat is het niet waard.”

Dat het karakteristieke pand zou verdwijnen, doet pijn in het dorp. ,,Verschillende dorpsgenoten drongen er bij mij op aan Max toch weer op te bouwen'', vertelt de eigenaar. ,,Dat snap ik wel, het is immers een begrip in het dorp. Al zo’n 400 jaar stond hier een herberg. Maar het is gewoon niet realistisch.”

Met de verzekering heeft Berkhof alles kunnen regelen. Wat er nu op de plaats van Max gaat komen, is nog onduidelijk. Zeker is in ieder geval dat het pand binnenkort verdwijnt. ,,Het plan is om er appartementen of woningen te bouwen, maar daarover ben ik nog in overleg met de gemeente. Er komt van alles bij kijken. Goothoogte, afstand tot de snelweg, bestemmingsplan. Ik denk dat het nog wel even duurt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie