Vernieuwd Pluimveemuseum trekt record aantal bezoekers

28 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Het vernieuwde en uitgebreide Nederlands Pluimveemuseum aan de Hessenweg in Barneveld heeft dit jaar een record aantal bezoekers getrokken.

,,Dit was een geweldig jaar voor ons", zegt voorzitter Cees Floorijp. Eind mei opende burgemeester Jos Houben het museum officieel na een flinke verbouwing en uitbreiding met twee hallen, waarmee 2100 vierkante meter 'kippenmuseum' ontstond. ,,Zoveel ruimte biedt allerhande mogelijkheden en dat blijkt succesvol." Dit jaar staat de teller op bijna 29.000 bezoekers, waarmee het record van 2002 - ruim 25.000 bezoekers - ruimschoots is overtroffen. ,,Dat is echt geweldig."

Een publiekstrekker blijkt het Evert Bouwhoekje. In één van de nieuwe hallen is een gedeelte ingericht met foto's en informatie over dit Barneveldse kippenboertje, bekend geworden door een boek van het tweetal Bert Paasman en Brand Overeem. Ook zijn originele fiets, tuingereedschap en eettafel staan er.

Naast de grotere collectieruimte biedt het nieuwe pluimveemuseum sinds dit jaar ook extra ruimte voor vergaderingen of bijeenkomsten, is er plek voor tentoonstellingen van bijvoorbeeld de hobbykleindierhouders en zijn alle boeken over pluimvee, die tot die tijd in dozen verstopt zaten, uitgestald in een kleine bibliotheek, waar mensen op aanvraag rond kunnen kijken.

[Op de foto staan Cees Floorijp en Johan Kieskamp)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie