Tarief voor ophalen grof afval aan huis in gemeente Barneveld

26 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Inwoners van de gemeente Barneveld betalen vanaf januari € 30,- voor de eerste kubieke meter grof huishoudelijk (tuin)afval die ze door de gemeente laten ophalen en € 20,- voor elke volgende kuub. Maximaal mag per keer drie kubieke meter aan de weg worden aangeboden.

Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Zoals eerder gemeld verstuurt de gemeente binnenkort een milieupas naar elk adres waar afvalstoffenheffing wordt betaald. Met deze pas kan gratis afval dat niet in de vuilcontainer past naar milieustraat Otelaar worden gebracht.

,,Er zijn echter inwoners die vanwege persoonlijke omstandigheden niet in staat zijn zelf hun grof huishoudeljik naar de milieustraat te brengen. Om hen in de gelegenheid te stellen dit afval op verantwoorde wijze af te voeren, is het mogelijk dit afval door de gemeente te laten ophalen’’, stelt het college. ,,Het tarief is bedoeld om de extra kosten die de gemeente hiermee maakt op betrokkenen te verhalen.’’ De nieuwe regeling wordt toegelicht in een brief die met de milieupas wordt meegestuurd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie