Misbaksels

26 december 2008 om 00:00 Nieuws

VRAAG: Ik heb vergeefs geprobeerd appelbeignets te bakken aan de hand van bijgaande drie recepten, o.a. met gist en met zelfrijzend bakmeel. Het lukte niet. Kunt u mij een gemakkelijker of beter recept verschaffen?

ANTWOORD: Wij hebben al vaker moeten constateren, dat er in hedendaagse kookboeken vaak fouten voorkomen. Zo ook in de meegestuurde fotokopieën. Omdat u het graag gemakkelijker wilt doen, kunt u dit eenvoudige recept volgen. Op een pijpje donker bier neemt u zes goudrenetten, 150g bloem en slechts 3 deciliter melk. Zet slaolie op in een diepe pan. Appels schillen, klokhuis uitboren, in dikke plakken snijden en bestrooien met veel kaneel en suiker. De dikke schijven minstens een half uur laten intrekken. De bloem met een snufje zout en het bier tot glad beslag roeren. De melk komt het laatst om het beslag te verdunnen. De olie moet zo heet zijn, dat een eerst in het beslag gedompelde schijf appel erin blijft drijven. Als tijdens het bakken schijven gaan zinken, of appeldeeltjes naar buiten komen, is de olie niet heet genoeg meer. Laat de beignets na het bakken eerst uitlekken op een zgn. lekschaal of op grauw papier. Bestrooi ze vlak voor het opdienen met poedersuiker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie