Wethouder 'redelijk tevreden' over banenproject

26 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Wethouder Leen Verweij is ,,redelijk tevreden’’ over het project ‘Poort naar Werk’. Van de 225 deelnemers met een uitkering zijn er 79 aan een baan geholpen, waarvan 47 aan betaald werk.

Aan het project, dat 2,5 jaar duurde, namen de gemeenten Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk deel. Ze konden onder meer gebruik maken van een Europese subsidie van 278.000 euro.

Om de mensen aan een baan te helpen, werkte Barneveld nauw samen met uitkeringsinstantie UWV en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). In het gebouw van het CWI aan de Churchillstraat in Barneveld is een ondernemersloket opgericht, daarnaast is ook een digitaal loket opgestart.

De gemeente Barneveld concludeert dat het aantal cliënten met een arbeidsperspectief aanzienlijk minder is geweest dan vooraf was aangenomen. De gemeente wijt dit aan het feit dat de meeste van deze cliënten relatief veel begeleiding nodig hebben om weer aan het reguliere arbeidsproces mee te kunnen doen.

Volgens Verweij was het niet gemakkelijk om resultaat te boeken. ,,Een groot deel van het bestand is moeilijk bemiddelbaar, doordat ze bijvoorbeeld wegens lichamelijke ongemakken tijdelijk vrijgesteld zijn van de verplichting om naar werk te zoeken.’’

Hoewel het project ‘Poort naar Werk’ is afgesloten hoopt de wethouder de komende jaren nog veel Barnevelders met een uitkering aan een baan te helpen. De samenwerking met CWI en UWV in het zogeheten ‘Werkplein’ is echter een onzekere factor, doordat het CWI haar kantoor in Barneveld wil sluiten. ,,Dat zou heel jammer zijn’’, zegt Verweij. ,,We hebben dit in een brief en een gesprek aan het CWI laten weten, maar hebben daar nog geen reactie op gehad.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie