Beveiliging Esweg blijft uit

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Tijdelijke beveiliging van de nu nog onbeveiligde spoorwegovergang aan de Esweg in Barneveld is niet aan de orde. Dat meldt de gemeente Barneveld in antwoord op vragen van de SGP-fractie. Omwonenden kaartten de situatie aan, nu er op het traject acht treinen per uur passeren.

De gemeente Barneveld, zelf niet bevoegd om de overweg te beveiligen, heeft hierover overleg gevoerd met spoorwegbeheerder ProRail. ,,We hebben regelmatig contact met ProRail. De (tijdelijke) beveiliging bij de Esweg is structureel onderwerp van gesprek”, meldt de gemeente. ,,Het actuele beleid van ProRail echter is dat particuliere overgangen niet worden beveiligd, ook niet tijdelijk. ProRail is niet bereid hierop uitzonderingen te maken.”

Om de situatie toch iets te verbeteren, denkt de gemeente na over het plaatsen van straatverlichting bij de overweg. Eerder al plaatste de gemeente extra waarschuwingsborden. Een definitieve oplossing volgt pas wanneer de nieuwe verbindingsweg tussen de Esweg en de Van Wijnbergenlaan kan worden aangelegd, zodat de overweg gesloten kan worden. Verwacht wordt in het voorjaar grond aan te kunnen kopen voor de aanleg van deze weg. Vervolgens duurt het naar schatting een jaar voordat de ruimtelijke procedure doorlopen is en de weg kan worden aangelegd.

Lees het volledige artikel in de Barneveldse Krant van woensdag 24 december 2008

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie