Waarschuwingsborden bij basisscholen gemeente Barneveld

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De gemeente Barneveld gaat deelnemen aan de actie ‘Kijk uit! Kinderen’ met als doel de verkeersveiligheid in de omgeving van basisscholen te verhogen. Wethouder Gerrit Tijmensen ondertekent daarvoor binnenkort een tweejarige overeenkomst met de gelijknamige stichting.

De stichting stelt felkleurige waarschuwingsborden beschikbaar met de tekst ‘Kijk uit! Schoolkinderen’. Die borden worden bij alle basisscholen in de gemeente Barneveld opgehangen.

,,De gemeente verplicht zich tot plaatsing en zorgt voor het onderhoud. Op deze manier komt er bij alle scholen een éénduidige attentiebebording’’, aldus het college van burgemeester en wethouders.

Na ondertekening van de overeenkomst gaan consulenten van de in Doetinchem zetelende stichting op pad om lokale ondernemers te vragen donateur te worden. Naast de waarschuwingsborden is er voor alle leerlingen van deelnemende scholen een rugzakje met het ‘Kijk uit!’-logo en een reflecterende streep, waardoor ze ook in het donker goed zichtbaar zijn.

Ouders krijgen een folder met uitleg over de actie en een verzoek om dit project financieel te steunen. Verder ontvangt iedere school veiligheidshesjes met logo, die bijvoorbeeld verkeersbrigadiers kunnen dragen, en verspreidt de stichting huis-aan-huis een blad met informatie en tips voor verkeersveiligheid.

,,De gemeente en de scholen bepalen samen de plekken waar de borden geplaatst worden’’, schrijft de stichting op haar site www.kijkuitkinderen.net. ,,Wist u dat momenteel één op de drie verongelukte kinderen onderweg was van of naar school? Dat aantal moet teruggedrongen worden.’’

De gemeente schat dat deelname aan het project 3.000 euro kost.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie