Van de Kolk start met goedkope MGE-woningen

23 december 2008 om 00:00 Nieuws

GARDEREN/KOOTWIJKERBROEK - Bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen start als ontwikkelaar in de gemeente Barneveld met het zelf uitgeven van goedkope woningen via een zogenoemde MGE-constructie.

Daarmee geeft Van de Kolk gehoor aan de oproep van wethouder Aart de Kruijf om meer mogelijkheden te creëren voor starters op de woningmarkt. In eerste instantie gaat het om drie woningen van 170.000 euro in de wijk Puurveen in Kootwijkerbroek. ,,Aanvankelijk zouden binnen dit project enkele koopwoningen goedkoop worden aangeboden via Woningstichting Barneveld, maar dat plan werd uiteindelijk gewijzigd”, zegt directeur Henk van de Kolk. ,,Omdat wij het belangrijk vinden dat we starters tegemoet komen, hebben we besloten deze koopconstructie voor drie huizen over te nemen.”

Het gaat hierbij om de zogenoemde MGE-constructie (Maatschappelijk Gebonden Eigendom). Bedoeling is dat de prijzen van de huizen met korting worden aangeboden. Wanneer de koper in de toekomst besluit weer te verhuizen, is hij verplicht het huis aan te bieden aan Van de Kolk. De overwaarde op het huis wordt ‘fifty-fifty’ gedeeld, waarna Van de Kolk verplicht is het huis opnieuw goedkoop aan te bieden. Deze constructie bestaat al enkele jaren, maar werd tot dusver alleen gehanteerd door de woningstichting. Volgens Van de Kolk is het van belang dat meer initiatieven volgen. ,,Juist in deze tijd is het verstandig mensen met minder geld de kans te geven een huis te kopen, zo bieden we ruimte voor starters.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie