VVOP opent seizoen met VVOP-cross

23 december 2008 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN - De Voorthuizense voetbalvereniging VVOP opent zaterdag 3 januari 2009 het nieuwe jaar met de traditionele Wintercross. Het loopfestijn, waarvan start en finish plaatsvinden op sportcomplex De Roeleneng in Voorthuizen, wordt voor de 31e keer gehouden.

De laatste jaren mocht de cross zich verheugen in een groeiend aantal deelnemers en ook deze keer hopen de organisatoren van de cross op deze eerste zaterdag in het nieuwe jaar weer veel leden en niet-leden aan de start te mogen begroeten. Het programma begint om 12.00 uur met achtereenvolgens een drietal jeugdlopen voor smurfen en F- E- en D- pupillen. Deze jeugdige lopers blijven op het sportcomplex. De B- en C- junioren lopen een parkoers van vier kilometer, dat de lopers vanaf het sportcomplex door het Heuveltjesbos zal voeren. Alle jeugdlopen, waaraan ook meisjes kunnen deelnemen, zijn gratis. Om 14.30 uur wordt het startschot gelost voor de cross van zes kilometer, waarvan het parkoers de deelnemers en deelneemsters eveneens door het Heuveltjesbos zal voeren. Voor niet-leden van VVOP bedraagt het inschrijfgeld € 2.50. Evenals in alle voorgaande jaren zal de erwtensoep van VVOP ‘s hoofdsponsor Struik traditiegetrouw aan bezoekers en deelnemers gratis worden aangeboden. Eventueel slecht weer hoeft de toeschouwers ook niet af te schrikken. De finish van de diverse crossen ligt vlak voor de hoofdtribune en vanaf die plaats zijn de jeugdlopen en is ook de laatste ronde van de hoofdcross, die om de voetbalvelden gaat, goed te volgen. In tegenstelling tot voorgaande jaren verbindt alleen de Loopgroep Voorthuizen aan de Wintercross haar clubkampioenschappen. Run2Day Runners Barneveld ziet daar dit jaar vanaf. ,,Er zullen beslist leden van ons meelopen in de cross, maar een aantal leden loopt elders in het land, zodat het geen echt clubkampioenschap zou worden”, aldus trainer Theo van Maanen van de Barneveldse vereniging in een reactie.

(Het complete artikel inclusief het volledige programma is te lezen in de Barneveldse Krant van dinsdag 23 december 2008)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie