Kunstenaar helpt vwo-leerlingen JFC bij 'zelfportret'

11 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaar Leo van Veldhuizen hebben 26 leerlingen uit 5-vwo van het Johannes Fontanus College in Barneveld woensdagmiddag een kunstproject afgesloten. Van Veldhuizen, geboren en getogen in Barneveld en oud-JFC’er, begeleidde de leerlingen bij het maken van een ‘zelfportret’.

,,Dat hoefde niet per se een gezicht te zijn, maar je moest wel kunnen zien dat het echt bij de bewuste persoon past’’, vertelt docent beeldende vakken Conny Ruitenberg. De kunstenaar kwam vijf weken telkens twee uren naar het JFC. ,,Hij begon elke les met het tonen van beeldmateriaal om zo de leerlingen te inspireren door het zien van kunst van anderen. Leo van Veldhuizen is een flamboyant figuur, die ze enorm stimuleert in hun werk. Het is fantastisch om dat mee te maken.’’

Van Veldhuizen is onder meer bekend van een portret van Pim Fortuyn met zijn twee hondjes. Hij maakte ook een portret van oud-burgemeester Wim Burgering van Barneveld. Meer informatie en foto’s van zijn werk staan op de website www.leovanveldhuizen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie