‘Klimbos in Garderen voor stoere recreant’ (+ video)

9 december 2008 om 00:00 Nieuws

GARDEREN - Het tweede klimbos van Nederland wordt volgend jaar zeer waarschijnlijk aangelegd in Garderen. Een Frans bedrijf wil hier een stuk bos omtoveren tot klauterpark voor jong en oud. Plaatselijke ondernemers en gemeente Barneveld zijn enthousiast. Provincie Gelderland moet het plan nog goedkeuren.

Het bedrijf Active Forest, dat al meerdere klimbossen realiseerde in Frankrijk, wil op een stuk bos van 150 meter breed en 400 meter diep aan de Putterweg, tegenover camping De Hertshoorn in Garderen aan de slag. De bedoeling is dat er een park komt waar recreanten via touwladders, schommels en touwbruggen het bos op een nieuwe manier kunnen ervaren. Er bestaat al een klimbos in het Drentse Grolloo. ,,Het gaat om een Eco-klimbos. We gebruiken alleen duurzame producten en geen spijkers, er hoeft ook niet gekapt te worden”, zegt Ewout van Voorst van Active Forest.

Plaatselijke ondernemers in de toeristische branche zijn enthousiast. ,,Dit is een prima toevoeging voor toerisme en recreatie in ons dorp”, zegt Andre Licht van camping De Hertshoorn. Samen met eigenaars van andere campings en bungalowparken was hij al langer op zoek naar een goede bestemming voor het bos, dat in eigendom is van Staatsbosbeheer. ,,Daarbij waren we vooral op zoek naar iets nieuws, iets uitdagends. Daar vraagt de toerist tegenwoordig om. Alleen wandelen in het bos is voor menigeen niet leuk genoeg meer, met zo’n park kunnen bezoekers op een stoere en vooral spannende manier het bos weer in. Net iets voor de stoere recreant.”

Lees het volledige artikel in de Barneveldse Krant van dinsdag 9 december 2008

Op de video is een vergelijkbaar klimbos in Grolloo te zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie