Bewoners eisen snelle beveiliging overgang Esweg

5 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Bewoners aan de Esweg in Barneveld eisen uitstel van de nieuwe dienstregeling van Connexxion op de Valleilijn, zolang de overweg op deze plek niet beveiligd is. ,,Desnoods zetten ze maar bussen in”, stellen de bewoners.

De bewoners van de acht adressen aan de Esweg eisen in een brief aan het gemeentebestuur dat de gemeente ervoor zorgt dat verdubbeling van het treinverkeer pas plaatsvindt als de overweg beveiligd is. ,,De bedoeling is dat vanaf 14 december elke acht minuten een trein passeert. Dat zorgt voor een levensgevaarlijke en onaanvaardbare situatie”, stellen zij. Connexxion past vanaf deze datum haar dienstregeling aan en rijdt dan vier keer per uur heen en weer tussen Amersfoort en Barneveld-Centrum.

De gemeente Barneveld kondigde eerder een oplossing voor de onbeveiligde Esweg aan door de weg te verbinden met de Van Wijnbergenlaan. ,,Prima, maar voordat dat gerealiseerd is, zijn we zo weer anderhalf jaar verder. Nú wordt de situatie te gevaarlijk, dus nú moet er iets aan gebeuren”, aldus de bewoners.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie