'Stroe moet kunnen groeien'

21 november 2008 om 00:00 Nieuws

STROE - Stroe moet komende decennia kunnen groeien. Dat vindt Plaatselijk Belang Stroe. ,,Jonge stellen uit eigen dorp moeten hier kunnen blijven wonen en de bestaande voorzieningen moeten kunnen blijven draaien”, zegt voorzitter Gijs Vos. ,,Daar is een impuls voor nodig.”

Momenteel wonen in het dorp ruim 1500 mensen. ,,Dat is eigenlijk net te weinig om bijvoorbeeld de supermarkt veilig te stellen, de horeca winstgevend en de basisschool vol te houden”, duidt secretaris Gerrit den Hartog. ,,Het zou een goede ontwikkeling zijn als Stroe komende jaren een groei van een paar honderd inwoners zou kennen. Ook voor de plaatselijke middenstand zou dat beter zijn.”

Nieuwbouw in het dorp komt nu sporadisch voor. ,,Vooral voor jonge stellen is dat vervelend. Zij moeten uitwijken naar Barneveld of Ede voor een betaalbaar huis, terwijl ze het liefst in het eigen dorp blijven. Gevolg is dat ze pas na jaren weer kunnen terugkeren, dat is jammer.”

Ook nieuwe woningen voor senioren of een woonzorgcomplex is een wens in het dorp, stelt Plaatselijk Belang. Aanvullende voorzieningen in de gezondheidszorg, zoals bijvoorbeeld een tandarts, zijn daarnaast welkom.

Plaatselijk Belang Stroe kent momenteel zes bestuursleden. Van links naar rechts zijn dat Gijs Vos, Gerda van Essen, Alex van de Pol, Carin Gol, Gerrit den Hartog en René Ratterman.

Lees het volledige artikel in de Barneveldse Krant van vrijdag 21 november 2008

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie