Site gemeente Barneveld in landelijke top 20

21 november 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De internetsite van de gemeente Barneveld (www.barneveld.nl) is doorgedrongen tot de top 20 van beste gemeentelijke sites van Nederland. Dat blijkt uit de gegevens van het programma ‘Overheid heeft Antwoord’, dat onderzoek doet naar de kwaliteit van gemeenelijke dienstverlening op internet. Vorig jaar eindigde de site www.barneveld.nl nog op de 35e plaats.

De stijging op de ranglijst dankt Barneveld vooral aan de vernieuwingen op de site sinds 1 september dit jaar. Deze verbeteringen hebben vooral betrekking op de uitbreiding van het aantal e-formulieren, de automatische invoer van gegevens bij het invullen van formulieren die gekoppeld zijn aan DigiD (digitale identiteit) en aansluiting bij het landelijke project Decentrale Regelgeving. Ook de uitbreiding van de bestuurlijke informatie en de verbeterde bereikbaarheid daarvan worden als pluspunten genoemd.

De komende periode wordt volgens de gemeente hard gewerkt aan een verdere verbetering van de site, waarbij het de bedoeling is dat alle burgers via de functie ‘Mijn Barneveld’ nog beter worden geholpen.

Daarnaast wordt een algemene e-mailnieuwsbrief van de gemeente Barneveld voorbereid. Het is de bedoeling dat ook voor alle grote projecten ‘eigen’ e-mailnieuwsbrieven worden ontwikkeld.

De Overheid.nl Monitor is een initiatief van het programma ‘Overheid heeft Antwoord’. Dit programma werkt aan een toegankelijkere overheid door het vinden van informatie zo makkelijk mogelijk te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie