Werkstraffen voor geweld bij vechtpartij in Barneveld

20 november 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/ARNHEM (APA) - Twee mannen die betrokken waren bij een vechtpartij op de Oldenbarnevelderweg in Barneveld, op 7 maart vorig jaar, zijn door de politierechter in Arnhem veroordeeld tot werkstraffen van 60 uur wegens openlijk geweld.

De vechtpartij ontstond toen de twee, een 21-jarige man uit Putten en een 22-jarige Zutphenaar, meegingen met een vriend uit Barneveld. De drie wilden praten met een bewoonster van de Oldenbarnevelderweg, omdat die hun vriendin zou hebben bedreigd en bespuugd. De bewoonster opende de deur niet, maar belde haar zus en diens vriend. Toen die ter plekke waren, kwam ze naar buiten met een honkbalknuppel. In de schermutselingen die volgden, wist één van de mannen de knuppel te pakken te krijgen. Hij zou daarmee de zus bewusteloos hebben geslagen.

De verdachten ontkenden niet dat zij geweld hadden gebruikt, maar hielden vol dat ze zich slechts verdedigden. Zij ontkennen beiden dat ze met de knuppel hebben geslagen. De twee waren niet persoonlijk aanwezig bij hun rechtszaak. Volgens hun advocaat worden zij nog steeds bedreigd door de Barneveldse familie. De zus en haar vriend zijn eerder door de politierechter in Arnhem veroordeeld tot werkstraffen van respectievelijk 80 uur en 50 uur, ook wegens openlijk geweld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie