Barneveld en Scherpenzeel tevreden over 'Niets erin, niets eruit'

19 november 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/SCHERPENZEEL - De gemeenten Barneveld en Scherpenzeel zijn tevreden over het verloop van de eerste actie 'Niets erin, niets eruit'. Daarbij werden in de periode van 25 september tot en met 21 oktober 778 personenauto's gecontroleerd op zichtbare 'buit'. Bij 432 auto's - ruim de helft van de wagens - werd een flyer achtergelaten dat dit inderdaad het geval was. Meestal ging het om een radio/cd-speler, waarvan het frontje niet was verwijderd. Barneveld en Scherpzenzeel willen de preventieve actie jaarlijks herhalen.

De controles zijn gehouden op 25 september en 2, 7, 9, 20 en 21 oktober in een groot aantal straten en op openbare parkeerplaatsen, die door de politie waren aangegeven. De controleurs waren buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) die hulp kregen van stagiaires van het regionale opleidingencentrum ROC A12. Bij alle auto's werd een flyer met informatie over de actie onder de ruitenwissers achtergelaten.

In de gemeente Barneveld werden 356 personenauto's gecontroleerd, waarvan 131 voertuigen een flyer kregen met de opmerking dat zichtbare buit in de auto was achtergebleven. In de gemeente Scherpenzeel werden 422 wagens gecontroleerd, waarvan 301 voertuigen een flyer kregen met de opmerking over zichtbare buit.

De controleurs kregen volgens de gmeeenten verschillende keren positieve signalen van automobilisten. ,,Deze actie werd duidelijk gewaardeerd.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie