Sfeervolle opening Bunckmanplein

29 december 2007 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN - Enkele honderden belangstellenden, vooral veel ouders en kinderen, kwamen vrijdagavond naar de feestelijke opening van het nieuwe Bunckmanplein. De opening werd gecombineerd met de jaarlijkse lampionnenoptocht. De organisatie van het feest was in handen van de Ondernemers Vereniging Voorthuizen (OVV).

Er heerst een gezellige drukte op het nieuwe plein. Verspreid staan verschillende vuurkorven waar de aanwezigen zich kunnen opwarmen. Uit de speakers klinkt sfeervolle muziek. Bij één van de stands is het dringen geblazen want er zijn gratis lampionnen te verkrijgen die worden aangeboden door de OVV. Daarnaast krijgen de bezoekers muntjes voor gratis warme chocolademelk of glühwein met een oliebol, aangeboden door Grandcafé de Bunckman. Het terras voor het etablissement zit stampvol gasten.

Arrensleeën van Wijnand Hazeleger maken hun rondjes over het plein en vervoeren vele kinderen met ouders. Vrolijke gezichten zijn er volop te ontwaren. De belletjes op de mooi versierde paarden, rinkelen vrolijk. Op de spinkussens vermaken de kleintjes zich opperbest. Muziekkorps Cresendo arriveert en produceert vrolijke noten die over het plein klinken.

Tijdens zijn korte toespraak opent Wim van Reenen, voorzitter van de OVV, het plein. Hij bedankt de organisatoren en is blij met de grote opkomst. ,,Ik hoor veel positieve geluiden van mensen. Het plein is erg opgeknapt. De sfeer die hier vanavond hangt past goed bij deze tijd. Dit plein wordt voor Voorthuizen van grote waarde. De Hoofdstraat is aangepast en de situatie is nu veel veiliger. Over twee weken zullen we beginnen met de tweede en derde fase van het project.” Tussen de menigte door zijn twee grote clowns op stelten te ontwaren. Een groepje kinderen kijkt verwonderd toe. ,,Wat ben jij groot”, zegt een klein mannetje. ,,Wat? Ik ben niet bloot!”, grapt de jonglerende clown. De kinderen lachen ronduit en genieten zichtbaar van het schouwspel.

Ed den Besten, directeur van de Rabobank,kijkt met een glimlach toe naar de sfeervolle festiviteiten op het volle plein. ,,Dit is een verfraaiing van het geheel. Het nieuwe plein ziet er fantastisch uit en het is erg goed om te gebruiken voor festiviteiten. Dit is zeker een aanwinst voor Voorthuizen. Het ziet er allemaal wat gezelliger uit”, vertelt hij terwijl zijn dochter Sara en haar nichtje Lonneke alvast hun lampionnen oplichten om vervolgens aan te sluiten in de optocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie