BK-Oliebollentest

28 december 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/VOORTHUIZEN - Bakker Schuiteman, met zaken in Voorthuizen en Garderen, heeft de tweede editie van de Oliebolentest van de Barneveldse Krant gewonnen. Tweede en derde werden de collega's Van der Wal uit Wekerom en Schreuder uit Barneveld.

,,Vorig jaar werden we tweede, vlak achter winnaar De Vries. Prachtig natuurlijk, maar dit keer wilden we hoe dan ook eerste worden. Super dat we in die opzet zijn geslaagd'', reageert eigenaar Arja Vermeulen van Bakker Schuiteman.

De vijftienkoppige jury beloonde de lekkernijen uit Voorthuizen donderdagmiddag met een gemiddeld cijfer van 7,00, waarmee de winnaar Van der Wal (6,87) en Schreuder (6,70) nipt voorbleef.

In het gebouw van de Koninklijke BDU keurden vijftien lezers van de Barneveldse Krant de oliebollen van dertien bakkers uit deze omgeving. Het gevarieerde keurkorps nam inzendingen uit Barneveld, Voorthuizen, Garderen, Wekerom, Ederveen, Lunteren, Woudenberg, Scherpenzeel en Harskamp onder de loep. De bollen werden beoordeeld op eerste indruk (volume, vorm en kleur), korsteigenschappen, structuur & vulling, malsheid/vetgehalte en smaak.

Echt overdreven hoge cijfers rolden er niet uit de bus. Er waren vier onvoldoendes (met een 4,30 als dieptepunt), terwijl alleen de oliebollen van Schuiteman met een 7 werden beloond. De jury gaf de winnende bollen kwalificaties mee als ‘goede, lekkere bol’, ‘mals’, ‘knapperig’, ‘mooie ronde bol, goed van kleur’ en ‘mooie korst’. Schuiteman ontving een wisseltrofee als beloning, die meteen een ereplekje kreeg in de oliebollenkraam naast de bakkerij. Pas na drie zeges op rij mag de bakker de beker definitief in zijn bezit houden. ,,Het geheim van de smid? Deze bollen hebben twee belangrijke kwaliteiten: 1. het goede recept van de bakker en 2. ze zijn met liefde gemaakt’’, aldus Arja Vermeulen.

Lees een uitgebreid verslag in de Barneveldse Krant van vandaag

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie