Camera's in elke 'Valleitrein'

28 december 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Vervoersbedrijf Connexxion gaat in januari camera’s ophangen in de coupés van de Valleilijn en extra ‘stewards’ inzetten. ,,Reizigers moeten, ook in de avonduren, veilig kunnen reizen”, zegt projectmanager Coen Storm van Connexxion. Hij reageert hiermee op het verhaal van een 20-jarige Barneveldse, die deze week in een lege coupé werd lastiggevallen door een groep jongens.

De Barneveldse zegt zich behoorlijk geïntimideerd te voelen door de jongens en vindt dat Connexxion de veiligheid moet aanscherpen. ,,Daar gaan we ook zeker werk van maken”, zegt Storm. ,,Extra maatregelen als camera’s in de treinen zitten al langer in de pijpleiding, de bedoeling is dat er vanaf januari 13 camera’s per trein bevestigd worden. Ik weet bijna zeker dat hiermee de overlast door groepen jongens tot het verleden behoort.”

Signalen van reizigers die worden lastiggevallen, zijn bij Storm niet bekend. ,,We hebben wel veel last van vernieling en graffiti, maar intimidatie, daar horen we weinig van. De reizigers moeten dan natuurlijk eerst ook aangifte doen bij de politie, voordat wij er iets mee kunnen.”

Naast de camera’s zet Connexxion ook extra personeel in om de situatie in de trein in de gaten te houden. ,,We hebben vijf stewards die ingezet worden om, vooral op vrijdag- en zaterdagavond, mee te reizen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie