Burger Initiatief: Vragen over cijfers parkeren Transferium

27 december 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Het transferium bij station Barneveld-Noord staat lang niet zo vol met geparkeerde auto’s als wethouder Gerrit Tijmensen beweert. Dat stelt de fractie van Burger Initiatief naar aanleiding van een eigen onderzoek.

De partij telde gedurende de maand november elke werkdag het aantal auto’s in de parkeergarage en kwam op een gemiddelde van 81. ,,Het aantal auto’s varieerde van 61 tot 94 per werkdag, terwijl de wethouder onlangs het aantal van 150 liet vallen. Wij zijn dus heel verbaasd; dit is nogal een verschil”, stelt fractievoorzitter Dick van Rheenen van Burger Initiatief. ,,Elke werkdag zijn we rond het middaguur gaan tellen, dat leek ons het drukste moment van de dag. Het transferium biedt plek aan maximaal 240 auto’s. Dus ongeveer een derde van de ruimte wordt gebruikt.”

Op basis van het eigen onderzoek wil de partij nu opheldering van de wethouder. ,,Tijmensen geeft keer op keer aan dat er een groeiende behoefte is aan parkeervoorziening bij het transferium, maar wij durven dat met deze getallen te betwijfelen. De wethouder pleit zelfs al voor een tweede transferium. Wij zouden hem willen adviseren daar eerst nog eens goed over na te denken.”

Lees het complete verhaal in de Barneveldse Krant van donderdag 27 december 2007

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie