Brand verwoest woonboerderij Paleisweg Garderen

27 december 2007 om 00:00 Nieuws

GARDEREN - Het middengedeelte van een woonboerderij aan de Paleisweg in Garderen is dinsdagmiddag geheel uitgebrand. De bewoners ontdekten het vuur tijdens het kerstdiner en konden tijdig het pand verlaten. Er raakte niemand gewond. De boerderij is niet meer geschikt voor bewoning.

De brandweer werd omstreeks 12.30 uur gealarmeerd voor een binnenbrand. Het korps uit Garderen was met zes minuten ter plaatse, op dat moment sloegen de vlammen al uit het dak van het middengedeelte. Er werd direct opgeschaald naar grote brand.

Het blussen van het grotendeels met riet bedekte dak was behoorlijk arbeidsintensief, pas om 14.45 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Het nablussen duurt tot het eind van de middag.

De bewoners werden gealarmeerd door rookontwikkeling en waarschuwden daarop de brandweer. Omdat de vlammen al uit het dak van het middengedeelte kwamen, heeft de brandweer geprobeerd twee aangebouwde delen te behouden. Het gedeelte dat met riet gedekt was, heeft grote schade aan het dak. De andere aanbouw, voorzien van een pannendak, kon behouden worden. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie