Acht starterswoningen 30-plussers Woudenberg verloot

27 december 2007 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG – Woningbouwvereniging De Vooruitgang heeft acht starterswoningen in Woudenberg verloot onder inschrijvers. Bart Rozemeijer, directeur van De Vooruitgang, is bijzonder tevreden over het aantal inschrijvingen voor de woningen, namelijk 24, waarvan 16 aan de voorwaarden voldeden. ,,Voor mij is dat een bewijs dat behoefte aan zulke woningen bestaat’’, vindt Rozemeijer.

De woningen aan De Schans in Woudenberg waren bijzonder omdat alleen starters op de woningmarkt die ouder dan 30 jaar waren mee konden doen. Ze moesten voor het eerst op zichzelf gaan wonen of een huurwoningen achterlaten. De Vooruitgang koos bewust voor de leeftijdsgroep, omdat zij dikwijls bij de bouw voor woningen voor starters achter het net vissen. Ze zijn dan te oud om in aanmerking te komen. Rozemeijer vertelde in een eerder interview dat voor sommige personen hun 30ste verjaardag geen moment was om uitbundig te vieren. Dan vielen ze voor veel regelingen buiten de boot, ook voor de starterswoningen.

Bij de bouw van zo’n zestig starterwoningen in Het Zeeland bleek dat de belangstelling voor deze woonvorm enorm was. Er lootten zo’n 210 personen mee. De Woudenbergse gemeenteraad maakte van dit onderwerp een speerpunt. De Vooruitgang reageerde door op De Schans vier huizente kopen en die om te bouwen tot starterswoning. Rozemeijer overweegt nog een project op te zetten als dit een succes zou worden. Met 24 inschrijvingen is dat wel het geval.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie