Nieuwjaarsconcert Philharmonisch Orkest en celliste Saskia Boon

26 december 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Muziekvereniging De Harmonie organiseert zaterdag 12 januari evenals vorig jaar in samenwerking met de Lions Club een nieuwjaarsconcert in de Bethelkerk. Het Barnevelds Philharmonisch Orkest verzorgt het concert. Gastartiest is celliste Saskia Boon.

,,Hopelijk wordt het opnieuw een succes, want dan is een nieuwe traditie geboren”, zegt voorzitter Bart van Veldhuizen van De Harmonie.

Vorig jaar zette een gastoptreden van de bekende baritonzanger Marco Bakker de toon. ,,Een concert met populair klassieke muziek in een Weense ‘nieuwjaarssfeer’ slaat in Barneveld aan’’, vertelt Van Veldhuizen. ,,Met hele toegankelijke muziek willen we een concert neerzetten waar veel mensen van kunnen genieten.”

Celliste Saskia Boon is een grote naam in de klassieke wereld, zegt Van Veldhuizen. ,,Ze is een fantastische celliste die haar sporen heeft verdiend in het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Amsterdam. Zij zal onder meer werken van de Oostenrijkse componist Friedrich Gulda ten gehore brengen. Die muziek past perfect in de sfeer van deze avond. Het is klassieke muziek met hele frivole componenten. Zo werkt de componist ook met basgitaar en wordt de cello versterkt.” Andere werken die op het programma staan zijn onder meer de ouverture Roes-29lan en Ljoedmila van de Russische componist Michail Glinka en het finalestuk uit de symfonie ‘Uit de nieuwe wereld’ van de Tjechische componist Antonín Dvorák. ,,Vooral dat laatste stuk past heel goed. Het is bijzonder mooie luistermuziek.”

Het concert in de Bethelkerk wordt georganiseerd in samenwerking met de plaatselijke Lions Club. ,,We vinden het nieuwjaarsconcert een verrijking voor Barneveld, dus daarom helpen we graag mee”, zegt Gerbrand van den Broek van de Lions Club. ,,Vooral op organisatorisch vlak kunnen wij onze medewerking verlenen.”

De entree is 12,50 euro per persoon. ,,Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan het Schaffelaartheater”, zegt Van den Broek. Er kunnen zo’n 650 mensen in de Bethelkerk. ,,Vorig jaar was het concert bijna uitverkocht, we hopen dat er ook deze keer weer veel belangstelling is”, zegt Van Veldhuizen.

Het Barnevelds Philharmonisch Orkest, onder leiding van dirigent Ruud Welle, bestaat uit ongeveer zeventig leden, het merendeel amateurmusici. Het orkest bracht in het verleden verschillende grote klassieke stukken als de opera Nabucco van Guiseppe Verdi, maar ook lichtere stukken, onder meer in de stijl van Glenn Miller en Frank Sinatra. Gastartiesten die het orkest eerder aantrok zijn onder anderen Cor Bakker, Berdien Stenberg en Laura Fygi.

Het concert begint zaterdag 12 januari om 19.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie