PWA heeft mooiste wagen

30 april 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De Prins Willem Alexanderschool heeft de prijs gewonnen voor de mooiste wagen in de traditionele optocht op Koninginnedag in Barneveld. Het thema van de wagen was dit jaar 'jungle'. Verschillende kinderen van de basisschool waren tijdens de optocht verkleed als dieren. De leerlingen kregen aan het eind van de middag een beker uitgereikt op het Oranjeplein (Raadhuisplein).

De Briellaerd heeft de prijs gewonnen in de categorie woonwijken. De buurtbewoners waren verkleed als smurfen en er was zelfs een heks Cargamel aanwezig. Smulsmurf deelde lolly's uit tijdens de optocht die hij in een gigantische kartonnen taart had gestoken.

De broers Henk en Gerard Vermeulen wonnen de individuele prijs voor hun wagen. Hun creatie bestond uit een oude Fiat 500 die aangeduwd werd door een pop. Op de pop stond de tekst 'leve de ozb' geschreven, een verwijzing naar de recent fors verhoogde onroerend zaak belasting. ,,Met een stukje satire wilden wij op een leuke manier duidelijk maken hoe wij denken over de verhoging van de ozb-belasting", legt Gerard Vermeulen uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie