Wedstrijdschema play-offs eredivisie

30 april 2007 om 00:00 Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - De play-offs om het ticket voor de voorronde van de Champions League beginnen op woensdag 9 mei met de duels Heerenveen - Ajax (20.00 uur) en FC Twente - AZ (20.00 uur). De returns staan voor zondagmiddag 13 mei op het programma. De winnaars van de duels ontmoeten elkaar op de zondagen 20 en 27 mei.

De strijd om het laatste startbewijs voor de UEFA-beker, voor de nummers zes tot en met negen van de ranglijst na de reguliere competitie, begint eveneens op woensdag 9 mei. Dan staan de duels FC Utrecht - Roda JC en FC Groningen - Feyenoord op het programma. Roda JC - FC Utrecht volgt op zaterdag 12 mei, Feyenoord - FC Groningen wordt op zondag 13 mei gespeeld. De winnaars van deze twee ontmoetingen strijden op donderdag 17 mei en zondag 20 mei om het ticket voor de UEFA-beker. De verliezer maakt nog kans op deelname aan de Intertoto-competitie.

Om in aanmerking te komen voor een plaats in de Intertoto nemen Sparta, NEC, Vitesse en NAC Breda het tegen elkaar op. In de eerste ronde op donderdag 10 mei is het Sparta - NEC en Vitesse - NAC Breda. De return NEC - Sparta is op zondag 13 mei, NAC Breda - Vitesse wordt al op zaterdag 12 mei gespeeld. De winnaars van deze tweestrijd ontmoeten elkaar weer op donderdag 17 en zondag 20 mei.

De ploeg die uiteindelijk de sterkste is van de vier deelnemers moet het dan in twee wedstrijden nog opnemen in twee duels tegen de verliezer van de finale om het ticket van de UEFA-beker. De winnaar daarvan stapt in de derde ronde van de Intertoto binnen. Deze duels zijn op 24 en 27 mei.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie