Kinderen bekennen grafschennis in Tiel

30 april 2007 om 00:00 Nieuws

UTRECHT (ANP) - Een 16-jarige jongen uit Utrecht is zondagmiddag in zijn woonplaats om het leven gekomen toen hij zijn hoofd door een luik van een dubbeldeksbus stak. De bus reed toen net onder een spoorviaduct door. De jongen was op slag dood, aldus een woordvoerder van de politie. De jongen maakte deel uit van een reisgezelschap in de touringcar. Toen de bus onder het spoorviaduct reed stak het slachtoffer zijn hoofd uit het luik. Waarom hij dit deed is niet bekend. Waar het reisgezelschap vandaan kwam wist de politie niet.

RIJSWIJK (ANP) - Ondanks de crisis binnen de PvdA oordelen de mensen die vorig jaar november op deze partij hebben gestemd positief over Wouter Bos. Dat bleek zondag uit een peiling van Maurice de Hond. Bos wordt wel door een derde van alle ondervraagden genoemd als de oorzaak van de crisis in de partij. Van de PvdA-stemmers geeft slechts 13 procent aan dat hij de reden is. De meesten wijten de problemen in de PvdA aan de slechte verkiezingen. De partij zelf doet het minder goed in de peiling. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PvdA op negen zetels minder uitkomen dan in november. De partij gaat van 33 naar 24 zetels. Hiermee heeft de partij nog maar twee zetels meer dan de VVD.

RIJSWIJK (ANP) - Het aantal meldingen van dierenmishandeling neemt fors toe. In de eerste drie maanden van 2007 kwamen 50 procent meer meldingen binnen bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit vertelde woordvoerder Jelko de Ruijter van de LID zondag. ‘We zien al jaren een opwaartse trend’, zegt hij. ‘Maar de afgelopen tijd stijgt het explosief.’ In 2006 werden 6191 telefoontjes in behandeling genomen, 25 procent meer dan in het jaar daarvoor. De LID heeft hiervan 3100 meldingen zelf door een inspecteur laten onderzoeken. De overige meldingen werden door andere diensten zoals de politie afgehandeld. In totaal bleken van de door de LID behandelde zaken, 42 procent van de meldingen gegrond. Dit leidde tot 210 proces verbalen en 1280 in beslag genomen dieren. Het ging hierbij vooral om vogels (809), gevolgd door 146 schapen, 109 honden, 78 paarden en pony’s en 66 katten.

TIEL (ANP) - Drie jongens uit Tiel, een van 10 en twee van 11 jaar, hebben dit weekeinde toegegeven dat ze zeker 25 graven op een begraafplaats in Tiel hebben vernield. De grafschennis kwam 21 april aan het licht. De politie kwam een van de jongens op het spoor naar aanleiding van de gedetailleerde beschrijving van een fiets die een getuige had zien staan bij de begraafplaats. Daarna konden ook de andere twee worden opgepakt. Volgens de politie bleek uit de verhoren dat de kinderen geen besef hadden van het leed dat ze nabestaanden hebben aangedaan. De jongens zijn na het verhoor door hun ouders meegenomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie