Prijzengeldrecord op Wimbledon

25 april 2007 om 00:00 Nieuws

LONDEN (ANP/AFP) - Wimbledon stelt dit jaar een record aan prijzengeld beschikbaar. In totaal valt er ruim 16,6 miljoen euro op het tennistoernooi in Londen te verdienen. De winnaars van het mannen- en vrouwenenkelspel krijgen elk ruim 1 miljoen euro.

Geen enkel tennistoernooi heeft volgens de organisatie ooit zoveel prijzengeld beschikbaar gesteld. De verhoging is vooral te danken aan het besluit in februari om de vrouwelijke kampioen voortaan evenveel geld te geven als de mannelijke. Het Londense toernooi gaat voor het eerst gebruik maken van HawkEye, het computergestuurde videosysteem dat nauwkeurig berekent of een bal in of uit is. Het systeem, dat in 2005 op de US Open geïntroduceerd werd, zal worden geïnstalleerd op center court en baan 1, inclusief de videoschermen voor publiek en spelers.

Hoe vaak de spelers per set de hulp van HawkEye mogen inroepen, staat nog in vast. Op de US Open en de Australian Open was dat twee keer per set. Op de andere banen zal gewoon het vertrouwde gepiep van het Cyclops-systeem te horen zijn. De organisatie van Wimbledon brengt ook verandering aan in het wildcardsysteem. Tot nu toe gingen die plaatsen naar de winnaars van een speciaal wildcardtoernooi. Deze zomer gaan de wildcards naar diegenen die het hoogst op de wereldranglijst staan. ‘Het is dan gebaseerd op de resultaten over een heel jaar’, zei Paul Hutchins van de Engelse tennisbond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie